Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Korpice»Slatke korpice sa kremom od limuna

Slatke korpice sa kremom od limuna

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Slatke korpice sa kremom od limuna3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Slatke korpice sa kremom od limuna - za poseban povod"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • maslac - 125 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanila
  • brašno - otprilike 250 g
  • Krem za punjenje
  • skrob - 1 limun, pripremljen prema uputstvu
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • Krem od maslaca
  • maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • esencija
  • sveže mleko - 2 supene kašike
  • jestive boje - za bojenje krema
* merne jedinice

Način pripreme

Meki maslac se muti sa šećerom u prahu u vazdušast krem, dodaje se jaje, so, esencija i na kraju se postepeno dodaje prosejano brašno.

Dobija se meko testo od kog se kidaju male loptice koje se oblikuju po metalnim kalupima korpica. Odvaja se jedna loptica testa od koje se oblikuju fitilji u obliku drški. Peku se na 170°C nekoliko minuta dok blago ne porumene.

Krem za punjenje:

Krem od limuna se pravi prema uputstvu na pakovanju, pokriva se folijom i ostavlja se da se ohladi.

Za to vreme slatka pavlaka se muti sa šećerom u vazdušast krem. Kada je skrob u potpunosti ohlađen, pomeša se kašika po kašika sa pavlakom. Pomoću šprica za jednokratnu upotrebu, u kojeg se sipa gotov krem, ohlađene korpice se pune kremom.

Od maslaca i šećera u prahu se muti vazdušast krem, dodaje se nekoliko kašika svežeg mleka kako bi se krem dobro homogenizovao.

Gotov krem se raspoređuje u posudice koje se boje u različite boje i špricaju se cvetići i listići.

Na kraju se nabockaju drške slatkih korpica sa kremom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: