Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeni pasulj u rerni sa lukom i paradajzom

Pečeni pasulj u rerni sa lukom i paradajzom

Pečeni pasulj u rerni sa lukom i paradajzom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Direktno iz bakinog teftera"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • luk - 3 - 4 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • peršun
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i potopite pasulj u hladnu vodu na nekoliko sati. Isperite i skuvajte pasulj dok ne bude gotov. Posolite.

Zagrejte rernu, stavite ulje i sitno iseckane luk i šargarepu u tepsiju. Neka se peče dok luk ne omekša.

Ogulite paradajz i isecite ga, pa ga stavite u tepsiju. Promešajte i neka se peče 5-6 minuta.

Dodajte alevu papriku.

Isipajte pasulj u tepsiju, dodajte začine, promešajte i pecite dok jelo ne uhvati braon koricu.

Pasulj je mnogo ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: