Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Špargle sa belim lukom i parmezanom u tiganju

Špargle sa belim lukom i parmezanom u tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Špargle sa belim lukom i parmezanom u tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Špargle sa belim lukom i parmezanom u tiganju - 20 minuta i kod vas su"

Potrebni sastojci

  • špargle - 500 g, zelene, debele
  • beli luk - 1/2 glavice
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
  • parmezan - otprilike 50 g
  • so - 1 kašičica (maldonska)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite špargle, otkinite njihov tvrdi kraj u osnovi i ogulite deblje špargle. Nema potrebe da se gule tanje zelene špargle.

Očistite čenove na pola glavice belog luka i ukoliko su velike, rasecite ih uzdužno.

Stavite maslinovo ulje da se greje u tiganju na umerenoj vatri. Ja sam koristila gril tiganj dovoljno velik kako bi cela dužina špargli mogla da stane.

Stavite beli luk da aromatizuje maslinovo ulje, i nakon otprilike minutu poređajte zelene špargle u jedan red.

Pecite dok se ne dobije boja sa jedne strane, onda okrenite, stavite maslac u komadićima odozgo i nastavite sa kuvanjem dok povrće ne dobije lepu boju i sa druge strane.

Dobro bi bilo da kuvate na jačoj vatri, kako bi špargle ostale krhke iznutra, a ne da mnogo omekšaju.

Ako beli luk mnogo potamni, izvadite ga da ne bi zagoreo i pokvario ukus špargli u tiganju.

Kada su gotove, izvadite u tanjir i pospite fino izrendanim parmezanom i maldonskom solju u ljuspama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: