Način pripreme
Operite špargle, otkinite njihov tvrdi kraj u osnovi i ogulite deblje špargle. Nema potrebe da se gule tanje zelene špargle.
Očistite čenove na pola glavice belog luka i ukoliko su velike, rasecite ih uzdužno.
Stavite maslinovo ulje da se greje u tiganju na umerenoj vatri. Ja sam koristila gril tiganj dovoljno velik kako bi cela dužina špargli mogla da stane.
Stavite beli luk da aromatizuje maslinovo ulje, i nakon otprilike minutu poređajte zelene špargle u jedan red.
Pecite dok se ne dobije boja sa jedne strane, onda okrenite, stavite maslac u komadićima odozgo i nastavite sa kuvanjem dok povrće ne dobije lepu boju i sa druge strane.
Dobro bi bilo da kuvate na jačoj vatri, kako bi špargle ostale krhke iznutra, a ne da mnogo omekšaju.
Ako beli luk mnogo potamni, izvadite ga da ne bi zagoreo i pokvario ukus špargli u tiganju.
Kada su gotove, izvadite u tanjir i pospite fino izrendanim parmezanom i maldonskom solju u ljuspama.
Prijatno!