Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta tri čokolade sa kuahadom

Torta tri čokolade sa kuahadom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Torta tri čokolade sa kuahadom7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Praznična torta tri čokolade - učiniće svaki povod još posebnijim"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • kakao keks - 150 g
  • mrve - 140 g, od kora od lisnatog testa
  • kravlji maslac - 140 g
  • 1 čokoladni sloj
  • crna čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 50 g
  • kuahada - 12 g (1 kesica)
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 50 g
  • kuahada - 12 g (1 kesica)
  • sveže mleko - 50ml, za topljenje kuahade
  • Za drugi sloj
  • mlečna čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 l
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 20 gkuahada - 12 g
  • sveže mleko - 50 ml, zarastvaranje kuahade
  • Za treći sloj
  • bela čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 20 g
  • kuahada - 12 g
  • sveže mleko - 50 ml, za rastvaranje kuahade
  • Za dekoraciju
  • mlečna čokolada - 100 g
  • jagode - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Torta tri čokolade sa kuahadom se peče u kalupu za tortu prečnika 22 cm.

Mrve od kora od lisnatog testa su ispečene prema uputstvu na pakovanju - 140 g.

U blenderu se samelju keksići i ispečena kora lisnatog testa. Maslac se topi i dodaje se u mrve. Meša se dok se ne dobije homogena smesa. U prsten sa prečnikom od 22 cm (iznutra se stavlja acetatna traka, za lakše skidanje prstena) na odgovarajuću podlogu ili tanjir se sipa smesa i kašikom se pritiska dok se ne dobije ravna kora. Stavlja se u frižider da se stegne na 30 minuta.

U kaserolu se sipaju pavlaka, sveže mleko i šećer. Stavljaju se na ringlu, kada se zagreje, nakon čega se dodaje izmrljena crna čokolada, meša se dok se u potpunosti ne istopi.

Kuahada (Cuajada) se rastvara u 50 ml svežeg mleka (hladno). Kada smesa skoro provri, dodaje se rastvorena kuahada, meša se i minutu nakon što provri se skida sa ringle. Pomoću cediljke se sipa na ohlađenu keks koru. Ponovo se vraća u frižider na sat vremena.

Na isti način se spremaju i drugi čokoladni slojevi.

Kada se stegnu sva tri sloja torte 3 čokolade, prsten i acetatni papir se skidaju.

Mlečna čokolada se topi u mikrotalasnoj, sipa se u špric za jednokratnu upotrebu, odseče se vrhić i prave se rotacije po površini raskošne čokoladne torte.

Jagode se operu, posuše i preliju se ostalom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: