Način pripreme
Koprivu dobro operite i prelijte je vrelom vodom. Ostavite da odstoji oko 5 minuta na ringli. Izvadite koprivu nakon toga i ostavite je da se ohladi, pa je naseckajte na male komade.
Šargarepu naseckajte na male kockice ili je narendajte. Mladi luk naseckajte na komade duge oko 2 cm i lagano ga upržite u ulju zajedno sa šargarepom. Čim luk i šargarepa budu gotovi, ubacite ih u šerpu sa bujonom od prokuvane koprive i dodajte i naseckanu koprivu. Ostavite da se sve kuva oko 10 minuta.
Kada povrće omekša, dodajte sitno izlomljenu fidu. Supu od koprive kuvajte još 5 minuta, dok se fida ne skuva.
Napravite hladnu zapršku. Jaje umutite u posudi sa kiselim mlekom i sokom od limuna. Nakon toga dodajte peršun. Na kraju dodajte i naseckani čen belog luka.
U posudu sa zaprškom dodajte oko pola litra bujona prolećne supe, uz neprestano mešanje. Supu sklonite sa ringle.
Ostavite sve oko 5 minuta i tada postepeno vratite zapršku u šerpu uz neprestano mešanje.
Prijatno uz ovu supu od koprive sa fidom!