Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Prolećna supa od zelja sa fidom

Prolećna supa od zelja sa fidom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8683153k339
Prolećna supa od zelja sa fidom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
15/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Prolećna supa od zelja sa fidom koju tradicionalno spremamo svakog ukusnog proleća"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glava, svež
  • šargarepa - 1 komad
  • zelje - 250 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • so
  • crni biber - 1/3 kašičice
  • paradajza - 1 komad
  • Za preliv
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Luk (svež, sa još zelenim listovima) i šargarepa se sitno naseckaju, nakon čega se dinstaju na malo masnoće.

Nakon kratkog mešanja u njih se dodaje oprano, očišćeno od žila i sitno naseckano zelje.

Nakon što zelje promeni svoju boju, stavljaju se aleva paprika i narendan jedan paradajz. Sve se izmeša i sipa se voda.

U supu se stavlja so po ukusu i ostavlja se da vri 15 minuta, nakon čega se dodaje fida.

Kuva se dok ne uzavri.

Gotova supa od zelja se skida sa ringle, posipa se mlevenim crnim biberom i ostavlja se da se ohladi.

Supa se zaliva jajetom umućenim u kiselom mleku, s tim što se preliv sipa u mlazu da se jaje ne preseče.

Prolećna supa od zelja sa fidom se servira posuta sa malo svežeg peršuna.

Ako volite supu ovr vrste, obavezno probajte i neku od naših supa sa spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: