Način pripreme
Dobro očistimo krompiriće pod mlazom vode i stavljamo ih u ekspres lonac.
Ukoliko su ređi, sečemo ih na dva dela ili više polovina, ali možemo i da ih ostavimo cele, ukoliko su sitni.
Odozgo sipamo ulje i vodu i posipamo solju. Zatvaramo poklopcem i stavljamo na ringlu.
U početku uključujemo ringlu na maksimum i kada počne da pušta više pare, smanjujemo ringlu na pola i odbrojavamo 30-35 minuta.
Kada vreme istekne, skidamo krompir sa ringle, ispuštamo paru i blago otvaramo poklopac.
U njega stavljamo sitno iseckanu mirođiju i beli luk i ponovo zatvaramo poklopcem na otprilike 10 minuta.
Nakon toga ponovo skidamo poklopac i mešamo krompir kako bi se svi sastojci pomešali za aromatične ukusne krompiriće.
Mogu da imaju zapečeniju boju za koju se kod kuće svi svađamo ko će da ih pojede.
Poslužuje se kako topao, tako i blago ohlađen rani krompir u ekspres loncu .... ali nikada ne ostaje za sledeći dan!