Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Turski hlepčići sa susamom

Turski hlepčići sa susamom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Turski hlepčići sa susamom
Fotografije: N.Akifova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
10
"Turski hlepčići sa susamom idu uz svako jelo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg, tip 500 g
  • kvasac - 1 kocka
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • toplo mleko - 500 ml
  • voda - 1 šolja
  • maslac - 100 g
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu za pečenje prosejemo brašno i po sredini pravimo udubljenje.

U veliku posudu sipamo toplo mleko i namrvlimo kvasac unutra i čekamo da se dobro rastvori, nakon toga dodajemo unutra vodu, so, šećer i istopljeni maslac i dobro promešamo.

Pripremljenu smesu polako sipamo unutra u udubljenje i počinjemo jednom rukom da mesimo testo.

Testo za hlepčiće ostavljamo da naraste oko dva sata.

Kad prođu dva sata mažemo jednu posudu za pečenje uljem i počinjemo da pravimo male lopte i ređamo u posudu i ponovo ostavjamo da narastu oko pola sata.

Narasli turski hlepčići se mažu žumancem jednog jajeta i posipaju se susamom.

Pečemo vazdušaste turske hlepčiće sa susamom na 180 stepeni oko 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: