Turski hleb sa susamom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
30/04/2019
"Šta god da ste čuli o turskom hlebu istinito je - zaista je neverovatno ukusan"
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 597
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • suvi kvasac - 1 kašika
  • voda - 200 ml, mlaka
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • susam - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite suvi kvasac u mlakoj vodi zajedno sa kašičicom šećera i prstohvatom brašna. Promešajte smesu i ostavite sa strane dok se kvasac ne aktivira.

U posudu sipajte 2 šolje brašna i dodajte prstohvat soli. Napravite udubljenje i sipajte kvasac. Dodajte maslinovo ulje i počnite da mesite.

Prebacite testo na radnu površinu i oblikujte loptu. Stavite je u posudu i pokrijte prozračnom folijom. Ostavite testo da raste 30-40 minuta na 40 stepeni u rerni ili sat vremena na toplom.

Oblikujte naraslo testo u elipsastom kalupu debljine od 1 centimetar i stavite ga u posudu za pečenje pokriveno listom papira za pečenje.

Umutite jaje i namažite hleb. Pospite obilno susamom i ostavite da raste ponovo novih 20-30 minuta.

Pecite turski hleb 15-20 minuta na 220 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar