Način pripreme
Rastvorite suvi kvasac u mlakoj vodi zajedno sa kašičicom šećera i prstohvatom brašna. Promešajte smesu i ostavite sa strane dok se kvasac ne aktivira.
U posudu sipajte 2 šolje brašna i dodajte prstohvat soli. Napravite udubljenje i sipajte kvasac. Dodajte maslinovo ulje i počnite da mesite.
Prebacite testo na radnu površinu i oblikujte loptu. Stavite je u posudu i pokrijte prozračnom folijom. Ostavite testo da raste 30-40 minuta na 40 stepeni u rerni ili sat vremena na toplom.
Oblikujte naraslo testo u elipsastom kalupu debljine od 1 centimetar i stavite ga u posudu za pečenje pokriveno listom papira za pečenje.
Umutite jaje i namažite hleb. Pospite obilno susamom i ostavite da raste ponovo novih 20-30 minuta.
Pecite turski hleb 15-20 minuta na 220 stepeni.