Način pripreme
Za ove ćuftice sa kinoom skuvajte kinou sa dve šolje vode i malo soli 15 minuta.
Nakon toga je stavite u cediljku da se ocedi preostala voda i da se ohladi.
Isecite na sitne parčiće masline i kačkavalj, a parmezan narendajte.
Isecite takođe i mladi luk.
Pomešajte u posudi sve sastojke i dodajte kašičicu dve brašna.
Odormite male ćuftice, koje uvaljate u brašno i poređajte u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.
Prelijte ih mlazom maslinovog ulja ili uljem i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Pripremite i mlečni sos, mešajući kiselo mleke i kiselu pavlaku.
U nju dodajte na sitno isečen mladi beli luk, peršun i so po ukusu.
Servirajte ukusne ćuftice od kinoe sa parmezanom prelivene mlečnim sosom i sveža sezonska salata.
Prijatno!