Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa šargarepom i lukom u rerni

Pastrmka sa šargarepom i lukom u rerni

Pastrmka sa šargarepom i lukom u rerni
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kažu da je korisno da jedemo ribu dva puta nedeljno. Kada ste poslednji put pripremali pastrmku?"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1 komad
  • luk - 3 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • so - 1 kašičica
  • paradajz pire - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • paradajz - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • celer - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite ribu.

U pleh stavite ribu, zajedno sa naseckanim povrćem i začinima.

Razblažite paradajz pire sa jednom šoljom vode i dodajte u povrće.

Preko pastrmke poređajte kolutove paradajza i limuna.

Dodajte ulje i pecite ribu u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bude gotova.

Poslužite pastrmku sa šargarepom i lukom u rerni uz odgovarajuće piće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: