Način pripreme
U pleh stavite komad papira za pečenje.
File oslića isecite na krupnije komade i poređajte ih u tepsiju. Ravnomerno ih pospite mešavinom začina za ribu i poprskajte maslinovim uljem.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Pripremljeni pirinač operite i sipajte u manji pleh. Dodajte vodu, ulje i so.
Promešajte i stavite u zagrejanu rernu.
Smrznuti grašak i šargarepu sipajte u drugu tepsiju, posolite, dodajte maslac, protresite i prekrijte aluminijumskom folijom. Stavite i njih u rernu.
U isto vreme kuvamo ribu u rerni i prilog, a gotovo je sve otprilike u isto vreme.
Ako odlučite, pirinač možete ranije staviti u rernu da se kuva, jer treba da ostane bez tečnosti i da dobro nabubri.
Vreme kuvanja na ovoj temperaturi je oko 60 minuta.
Oslića u rerni sa prilogom od pirinča i dinstanog povrća serviramo toplo.