Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Dinstana pastrmka sa povrćem

Dinstana pastrmka sa povrćem

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Dinstana pastrmka sa povrćem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Jelo, stvoreno da oduševi i najzahtevnije goste za trpezom"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 4 komada
  • mirođija - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • šargarepa - 2 komada (na lente)
  • pečurke - 100 g
  • luk - nekoliko strukova, mladi
  • limun - 1 komad, zeleni (limeta)
  • belo vino - 1 šolja
  • bujon - 2 šolje, mesni
  • maslac - 100 g
  • limun - sok od 1 limuna
  • so
  • biber - po ukusu
  • biber
  • vorčester sos - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmke se posole u pospu biberom.

Pravi se marinada od soka od limuna i Vorčester sosa. Ribe se mažu i tako stoje oko 10 minuta. Nakon toga se napune peršunom i mirođijom.

Ribe se stavljaju u foliju za pečenje. Odozgo se poređa povrće i preko njega se stavlja limun, oljušten i isečen na krugove.

Dodaje se vino, bujon i parčići maslaca. Folija bi bilo dobro da se savije, da ne istekne sos. Odozgo se probuši nekoliko rupa.

Dinstana riba se kuva 15-20 minuta na 180 stepeni.

Dinstana pastrmka sa povrćem je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti