Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Pirinač sa đumbirom i piletinom

Pirinač sa đumbirom i piletinom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Pirinač sa đumbirom i piletinom
Fotografije: Anika Voit
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Pirinač sa đumbirom i piletinom - kad vladaju virusi i nakon toga"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • šargarepa - 1 velika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena ili po ukusu
  • pirinač - 350 g
  • pečurke - 200 g
  • đumbir - 1 koren
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept možete da koristite svakako meso od pileta. Izaberite ono koje vam se sviđa. Ja sam odabrala pileće batake.

U šerpi sa vodom skuvajte pileće meso. Ne bacajte bujon, jer ćete ga koristiti u kasnijoj etapi. Čim je gotov, izvadite ga u odvojen tanjir. Sačekajte da se ohladi i izdvojte ga na male parčiće.

Isecite prethodno očišćen luk na sitno. Šargarepu oljuštite i takođe isecite na male parčiće.

U tiganju zagrejte ulje i zapržite povrće minut-dva.

Red je da dodate i gnječene čenove belog luka. Promešajte dobro i sipajte malo vode, da ne zagori.

Za to vreme očistite pečurke i isečene ih dodajte u smesu.

Red je da se doda i pirinač. Ponovo promešajte. Dodajte dve šolje pilećeg bujona i začinite solju i biberom po ukusu.

Čim voda uvri, dodajte i komadiće mesa u ukusan pirinač u tiganju.

Kuvajte dok pirinač potpuno ne omekša. Ako pirinač sa piletinom ima potrebe za još tečnosti dodajte vodu ili pileći bujon.

Poslednja stavka, ali jedna od osnovnih koja daje neponovljiv ukus jelu je đumbir. On treba da se oljušti (najbolje pomoću ljuštilice) i da se narenda na sitno rende.

Pospite pirinač njim, promešajte i isključite ringlu.

Ostavite tiganj na isključenoj ringli, promešajte i nakon desetak minuta možete da servirate pirinač sa đumbirom i piletinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: