Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Đuvečarice sa zeljem, kozjim sirom i sremušem

Đuvečarice sa zeljem, kozjim sirom i sremušem

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Đuvečarice sa zeljem, kozjim sirom i sremušem
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Vegetarijanske đuvečarice za one dana kada vam se ne jede nikakvo meso"

Potrebni sastojci

  • zelje - 400 g
  • sremuš - 10 strukova
  • mladi luk - 1 vezica
  • kozji sir - 200 g
  • peršun - 1 vezica
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šareni biber - 3 prstohvata
  • so - 1/4 kašičice
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje se veoma dobro opere.

Makazama se skida osnovna drška od celog lista, nakon čega se listovi iseckaju na krupno.

Mladi luk se očisti i veoma dobro meša. Sitno se isecka.

Peršun se očisti od drški i sitno se secka sa drškama.

Sremuš se opere i sitno isecka sa drškama.

Iseckano zelje i mladi luk se stavljaju u zagrejano ulje i proprže se na 5 minuta, nakon čega se skidaju sa ringle.

Dodaje se sitno iseckani peršun, so i šareni biber. Veoma dobro se meša.

Smesa se rađa u četiri đuvečarice.

Kozji sir se izmrvi i poređa se u đuvečarice preko zelja.

Odozgo se stavlja po jedno razbijeno, ali ne umućeno jaje u svaku đuvečaricu.

Đuveci se peku u prethodno zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom, tako što se na desetoj minuti poklapa.

Maslac se zagreva, dodaje se aleva paprika i proprži se na 3 minute, nakon čega se sosom zalivaju ispečeni đuveci.

Đuvečarice sa zeljem, kozjim sirom i sremušem se serviraju topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: