Način pripreme
Zelje se veoma dobro opere.
Makazama se skida osnovna drška od celog lista, nakon čega se listovi iseckaju na krupno.
Mladi luk se očisti i veoma dobro meša. Sitno se isecka.
Peršun se očisti od drški i sitno se secka sa drškama.
Sremuš se opere i sitno isecka sa drškama.
Iseckano zelje i mladi luk se stavljaju u zagrejano ulje i proprže se na 5 minuta, nakon čega se skidaju sa ringle.
Dodaje se sitno iseckani peršun, so i šareni biber. Veoma dobro se meša.
Smesa se rađa u četiri đuvečarice.
Kozji sir se izmrvi i poređa se u đuvečarice preko zelja.
Odozgo se stavlja po jedno razbijeno, ali ne umućeno jaje u svaku đuvečaricu.
Đuveci se peku u prethodno zagrejanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom, tako što se na desetoj minuti poklapa.
Maslac se zagreva, dodaje se aleva paprika i proprži se na 3 minute, nakon čega se sosom zalivaju ispečeni đuveci.
Đuvečarice sa zeljem, kozjim sirom i sremušem se serviraju topli.