Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ordever»Patlidžani kanape

Patlidžani kanape

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Patlidžani kanape
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Klasična kombinacija patlidžana, paradajza i mocarele za jednu pravu mediteransku večeru"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz sos - 200 ml
  • mocarela - 125 g
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • crni biber
  • prstohvat šećera
  • peršun
  • ulje za prženje - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se iseckaju na kolutiće - ako je šaren, nema potrebe da se soli, i ostavlja se da se ocedi od gorčine kod njega - nema tog nedostatka, ali ljubičasti mora da se posoli i ostavi u posudi sa vodom.

Nakon 30 minuta se cedi.

Opere se, posuši se i prži se u vrelom ulju.

U tepsiju se ređaju komadić patlidžana, kriška paradajza, ponovo komadić patlidžana, kriška kačkavalja, sledi patlidžan, posle mocarela i završava se kolutićem patlidžana, na koji se stavlja izrendnai kačkavalj.

Između svakog reda patlidžana blago se posipa solju i crnim biberom.

Oko njih se dodaje paradajz sos, koji se prethodno začinjava prstohvatom šećera i solju po ukusu.

Masnoća se ne stavlja, zato što prilikom pečenja patlidžani puštaju masnoću od prženja.

Patlidžani sa paradajzom i sirom se peku na 180°C na kratko.

Patlidžani kanape se posipaju peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: