Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Losos u vatrostalnoj posudi

Losos u vatrostalnoj posudi

Losos u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Uz ovaj losos nikad ne serviramo salvete, jer je toliko ukusan da ćete u prste polizati"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 kotleta
  • praziluk - 2 komada, luk
  • maslac - grudva
  • so
  • biber
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk i dobro ga opreite. Isecite ga na trake ili kolutove, ali da ne bude mnogo sitno.

Istopite maslac u tiganju i stavite praziluk unutra. Zapržite ga 10-15 minuta.

Izvadite ga i prebacite u vatrostalnu posudu. Poređajte ribu odozgo.

Posolite i pospite biberom. Sipajte pavlaku i zatvorite posudu poklopcem.

Pecite lososa u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Izvadite u servirajte pečenu ribu dok je topla.

Losos u vatrostalnoj posudi je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: