Način pripreme
U široku posudu stavite vodu i so na ringlu. Čim provri dodajte kukuruzni griz.
Smanjite ringlu i mešajte drvenom kašikom otprilike 20 minuta dok smesa ne počne da se odvaja od dna.
Skinite sa vatre i dodajte maslac. Izmešajte i kada se maslac istopi sipajte smesu u tepsiju. Ravnomerno rasporedite i sačekajte da se blago ohladi.
Izrendajte mocarelu i stavite je na kačamak. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se mocarela ne zapeče. Gotov kačamak ostavite da se ohladi i isecite na porcije.
Za sos isecite sve povrće sitno, tako što se paradajz prethodno ogulili.
Zagrejte malo mansoće i stavite mleveno meso. Pržite dok se ne pretvori u mrve, često mešajući. Dodajte luk, beli luk, celer i šargarepu. Dinstajte 2-3 minute i stavite paradajz pire.
Dinstajte minutu i sipajte vino. Izmešajte i nakon minutu dodajte iseckan svež paradajz.
Začinite bosiljkom, crnim biberoim, solju i izmešajte. Ostavite da se krčka na umerenoj vatri otprilike 15 minuta uz periodično mešanje.
U tanjir stavite iseckani kačamak i na njega stavite Bolonjeze sos. Pospite bosiljkom.
Kačamak sa Bolonjeze sosom je gotov.