Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Kačamak sa Bolonjeze sosom

Kačamak sa Bolonjeze sosom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Kačamak sa Bolonjeze sosom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
07/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Mnogo ste propustili ako do sada niste probali Kačamak sa Bolonjeze sosom"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni griz - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 1 l
  • maslac - 50 g
  • mocarela - 250 g
  • mleveno meso - 400 g (mešavina)
  • luk - 1 glavica
  • celer - 50 g
  • šargarepe - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • vino - 100 ml (belo)
  • paradajz - 600 g
  • pire od paradajza - 2 supene kašike
  • ulje
  • crni biber
  • so
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

U široku posudu stavite vodu i so na ringlu. Čim provri dodajte kukuruzni griz.

Smanjite ringlu i mešajte drvenom kašikom otprilike 20 minuta dok smesa ne počne da se odvaja od dna.

Skinite sa vatre i dodajte maslac. Izmešajte i kada se maslac istopi sipajte smesu u tepsiju. Ravnomerno rasporedite i sačekajte da se blago ohladi.

Izrendajte mocarelu i stavite je na kačamak. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se mocarela ne zapeče. Gotov kačamak ostavite da se ohladi i isecite na porcije.

Za sos isecite sve povrće sitno, tako što se paradajz prethodno ogulili.

Zagrejte malo mansoće i stavite mleveno meso. Pržite dok se ne pretvori u mrve, često mešajući. Dodajte luk, beli luk, celer i šargarepu. Dinstajte 2-3 minute i stavite paradajz pire.

Dinstajte minutu i sipajte vino. Izmešajte i nakon minutu dodajte iseckan svež paradajz.

Začinite bosiljkom, crnim biberoim, solju i izmešajte. Ostavite da se krčka na umerenoj vatri otprilike 15 minuta uz periodično mešanje.

U tanjir stavite iseckani kačamak i na njega stavite Bolonjeze sos. Pospite bosiljkom.

Kačamak sa Bolonjeze sosom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: