Način pripreme
Sitno iseckajte ili izrendajte luk i paradajz sa prstohvatom šećera. Propržite ih na 5 minuta u šerpici sa 50 ml ulja.
Sipajte vodu, stavite lovorov list i so i pojačajte vatru kako bi provrelo.
Za to vreme operite pirinač u nekoliko voda i kada tečnost provri, sipajte ga u supu. Kuvajte otprilike 20 minuta smanjujući vatru na srednji stepen.
Dok se pirinač kuva, ocedite leblebiju od tečnosti u konzervi i dobro je operite.
Sipajte supu zajedno sa maslacem i kuvajte još 1-2 minute.
Poslužite odmah vruću pirinčanu supu posutu sveže mlevenim crnim biberom i limunovim sokom. Ukrasite kriškama limuna i svežim listovima bosiljka.
Napomena: Ova supa se servira i konzumira odmah, zato što je pirinča u njoj više i ako odstoji, on će upiti bujon i mnogo će nabubreti. Ako nećete odmah konzumirati cela količina supe sa leblebijom, onda je najbolje staviti manje pirinča, kako bi vam čorbice ostalo i za sledeći dan.
Prijatno sa mojom ekonomičnom pirinčanom supom sa leblebijom!