Način pripreme
Napravite testo od jajeta, semole i brašna. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižider na 30 minuta.
Izvadite i podelite na dva dela. Dobro nabrašnite radnu površinu. Stavite mašinicu na najviši stepen. Prođite jednom pogaču. Pospite brašnom, savijte u kesu i ponovo prođite, tako otprilike 4-5 puta tako što se poslednji put ne savija, nego se ostavlja traka.
Nabrašnite sa obe strane i smanjite za jedan stepen mašinicu. Prođite komad, nabrašnite i smanjite za jedan stepen. Ponavljajte proceduru dok ne dobijete jufku željene gustine (ja sam stigla do drugog stepena i tu sam se zaustavila).
Odsecite trake na pravougaonike (2 pedlja dužina), raširite na platnu i ostavite da se dobro osuši.
Gotovu jufku izlomite na male komade.
Raširite na tepsiju, namažite maslacem i pecite na 180 stepeni tako što periodično mešate dok se ne dobije prijatno zlakasta boja.
Domaća jufka sa mašinicom za testeninu je gotova.