Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prženi krompir»Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas)

Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas)

Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas)
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Prženi krompirići sa sasvim drugačijeg nivoa - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada
  • so
  • za majonez
  • ulje - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • limunov sok - 2 - 3 kapljice
  • so - prstohvat
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite, operite i isecite krompir na jednake kockice.

U šerpu stavite vodu i kuvajte ih 5-7 minuta (treba da postanu blago mekani, ali ne mnogo da se ne bi pretvorio u kašu). Izvadite ga, ocedite od vode i sačekajte da se blago ohladi.

U tiganj stavite ulje i ispržite ga (ako imate fritezu možete i nju), lepo sa svih strana. Izvadite na papirni ubrus.

Poređajte prženi krompir u tanjir i servirajte sa ljutim kečapom i majonezom od belog luka.

U posudu pasatora stavite ulje, kapljice limuna, jaje, beli luk sitno iseckan i so. Stavite pasator na dno u uključte na srednji stepen.

Polako izvucite ka gore, a kada se sve pomeša, počnite da mrdate pasator gore dole dok se majonez ne zgusti.

Zatvorite poklopcem i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas) je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: