Način pripreme
Očistimo kožu pileta i meso iseckamo na kockice. Koren đumbira ogulimo i isečemo na krupne komade.
Posebno u blender stavljamo 150 ml hladne vode, čen belog luka, bademe, dva komada paprika i đumbir. Uključujemo blender da se dobije gusta homogena smesa.
U velikom tiganju zagrejemo masnoću, ispržimo luk. Dodajemo kurkumu, kardamon, cimet, korijander, 4 komada karanfilića, kumin i pržimo jednu minutu.
Posebno pomešamo kiselo mleko sa kukuruznim brašnom. Stavljamo tiganj na vatru tako što dodajemo ovu smesu uz neprestano mešanje.
Nakon čega dodajemo gotovu smesu iz blendera sa 50 ml vode i pileće meso. Ostavljamo jelo da se krčka na slaboj vatri otprilike 20 minuta dok se pileće meso ne skuva.
Dopunjavamo limunovim sokom, kokosovim mlekom i solju po ukusu. Dobro izmešamo i nakon dve minute Piletina Korma sa bademom i začinima je spremna za posluživanje.
Recept za ukusno jelo je završen.