Piletina Korma

21/04/2018
"Hoćete li uspeti u izazovu i pripremiti piletinu Korma, mi možemo pomoći sa jelom "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano557
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite bujon da provri. Iseckajte luk i beli luk, pržite u ugrejanom ulju 5 minuta ili dok ne omekšaju. Pomešajte kari i brašno u dubojoj posudi.

Isecite pileće meso na kockcie, veličine oko 2.5 cm i uvaljajte u brašno.

Dodajte meso i smesu sa brašnom u tiganj i pržite oko 3 minuta, mešajte. Operite i isecite korijander (oko 1 supena kašika).

Dodajte ih u piletinu zajedno sa vrelim bujonom i suvim grožđem. Ostavite smesu da provri, mešajte s vremena na vreme. Smanjite temperaturu i nakon 10-ak minuta skinite sa vatre. Zapecite bademe u suvom tiganju. Iscedite sok od limuna.

Skinite gotovu piletinu sa vatre, dodajte sok od limuna, bademe, kiselo mleko, pavlaku, so i biber. Ugrejte ponovo, ali nemojte ostaviti da provri. Pospite korijanderom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar