Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Pikantni krompir i ćorizo

Pikantni krompir i ćorizo

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pikantni krompir i ćorizo
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Prisustvo paprike u ovom receptu je važno jer je sastojak koji povezuje ukuse - nemojte ih propustiti"

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • dimljena aleva paprika - 2 kašičice
  • origano - 1 kašičica, suvi
  • kumin - 1 kašičica, mleveni
  • paprika - 1 komad, crvena
  • ljute paprike - 1 komad
  • so - po ukusu
  • luk - 1 glavica
  • voda - 150 ml
  • ćorizo - 400 g, sirov, za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite ga na sitne kocke (krupnije nego za musaku).

Isecite beli luk na sitno i pomešajte ga sa maslinovim uljem, sokom od limuna, alevom paprikom, origanom i kuminom u posudu. Začinite solju.

Isecite alevu papriku, ljutu papriku i luk na sitno. Promešajte sa krompirom.

Prelijte začinjenim maslinovim uljem i ponov promešajte. Sipajte u posudu za pečenje i sipajte vodu. Poređajte parčiće ćoriza.

Pecite krompir oko 40-45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni ili dok ne bude gotov.

Pikantan krompir i ćorzo su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: