Način pripreme
Operite sve povrće. Dve vrste paprika očistite od semenki i isecite na ne mnogo velike kocke. Tikvice takođe.
Praziluk isecite na kolutove, a luk na polumesece. Pečurke isecite na kriške, paradajz na kocke.
U posudu isecite beli luk na pola, dodajte polovinu maslinovog ulja i malo soli i pasirajte.
U šerpi zagrejte preostalo maslinovo ulje i dinstajte pod poklopcem luk i praziluk dok ne omekšaju.
Nakon toga dodajte u janiju preostalo povrće osim paradajza.
Začinite začinima i ostavite da se krčka na slaboj vatri oko 25-30 minuta.
Dodajte pastu od belog luka i paradajz i ostavite da vri još oko 15 minuta.
Isecite peršun na sitno i stavite ga u posudu.
Pri serviranju janije od povrća pospite je u tanjirima.
Po želji možete da dodate sitan sir ili sir u ovu ukusnu seosku janiju od povrća.
Prijatno!