Način pripreme
Očistite i isecite povrće.
Zagrejte ulje i u njemu izdinstajte praziluk i mladi luk. Nakon što omekšaju dodajte šargarepe i kiseljak. Možete da zamenite kiseljak zeljem.
Nakon toga razmutite brašno i alevu papriku sa malo vode. Dodajte ih u druge sastojke zajedno sa začinima.
Na kraju dodajte krompir, grašak i još malo vode. Ljuta aleva paprika je po želji, za one koji vole blago pikantna jela.
Kuvajte 4-5 minuta na slaboj ringli.
Od mlevenog mesa oblikujte ćuftice i uvaljate ih u brašno. Poređajte ih u posudu za pečenje i prelijte povrćem.
Zapecite jelo u rerni, zagrejanoj na 200 stepeni, oko 40-50 minuta dok ne bude gotovo.
Ćuftice na baštenski način servirajte tople, posute sitno isečenim svežim peršunom.
Predivno prolećno jelo, spremljeno sa mnogo svežih sastojaka.
Prijatno!