Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pržena brzo marinirana džigerica

Pržena brzo marinirana džigerica

ZoriZori
Guru
8932865k
Pržena brzo marinirana džigerica6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Kada si je prethodno marinirao, zaista bude super"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 600 g
  • kiseli krastavčići - sok iz 2 tegle
  • ulje - 60 ml
  • maslac - 80 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • crni biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska džigerica se očisti i opere. Isecka se na komade i zaliva se vrućom vodom, koliko je potrebno da je pokrije na desetak minuta.

Ocedi se od vode i zaliva se sokom iz dve tegle kiselih krastavčića, koji treba da ga prekrije.

U soku iz kiselih krastavčića se nalazi sve neophodno kako bi se džigerica dobro začinila. Ostavlja se na 30 minuta i nakon toga se dobro iscedi.

U tiganju sa nelepljivim premazom se zagreva ulje i maslac, ubacuju se na kratko celi oguljeni i blago presečeni kroz sredinu čenovi belog luka dok ne dobiju blagu braon boju i ne puste aromu, nakon čega se vade.

U masnoći se isprži džigerica u porcijama, okreće se i prebacuje se na kratko na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masti.

Posipa se solju i sveže mlevenim crnim biberom pre posluživanja.

Servira se u društvu sveže salatice po izboru.

Pržena brzo marinirana džigerica je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantno vredi probati
10.08.2022 23:14