Način pripreme
Sastojke za bešamel sos dobro izmešajte i stavite na šporet. S vremena na vreme mešajte žicom da se ne formiraju grudvice. Nakon što se zgusne, sos se skida sa vatre.
Za paradajz sos za lazanje, na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte pečurke. Posle oko 5 minuta dodajte mleveno meso. Sve mešajte nekoliko puta, nakon čega dodajte ostale namirnice. Čim sos provri, skinite ga sa šporeta.
U odgovarajući pleh prvo sipajte malo crvenog sosa. Poređajte 1 red kora. Prelijte ih belim sosom (ja na svaki sloj stavim i po malo sira), još jedan red kora, paradajz sos i tako dok ne potrošite proizvode, a na kraju idu kore koje se preliju preostalim bešamelom.
Lazanja se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Izvadite iz rerne lazanju sa dve vrste sosa i pospite je rendanim kačkavaljem. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.