Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa dve vrste sosa

Lazanja sa dve vrste sosa

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
6718148
Lazanja sa dve vrste sosa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
9
"Lazanja sa pečurkama, sosom od paradajza i mlevenim mesom... Miris joj je neponovljiv!"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanje - 1 pakovanje
  • so - 1 kašika
  • bešamel sos
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 3 kašike (sa vrhom)
  • so - 1 kašičica
  • paradajz sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • pečurke - 200 g
  • sok od paradajza - 500 ml
  • mleveno meso - 500 g, teletina
  • ulje - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • origano
  • bosiljak
  • biber
  • kačkavalj - rendani
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za bešamel sos dobro izmešajte i stavite na šporet. S vremena na vreme mešajte žicom da se ne formiraju grudvice. Nakon što se zgusne, sos se skida sa vatre.

Za paradajz sos za lazanje, na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte pečurke. Posle oko 5 minuta dodajte mleveno meso. Sve mešajte nekoliko puta, nakon čega dodajte ostale namirnice. Čim sos provri, skinite ga sa šporeta.

U odgovarajući pleh prvo sipajte malo crvenog sosa. Poređajte 1 red kora. Prelijte ih belim sosom (ja na svaki sloj stavim i po malo sira), još jedan red kora, paradajz sos i tako dok ne potrošite proizvode, a na kraju idu kore koje se preliju preostalim bešamelom.

Lazanja se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.

Izvadite iz rerne lazanju sa dve vrste sosa i pospite je rendanim kačkavaljem. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: