Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od koprive»Čorba od kiseljaka, koprive i bulgura

Čorba od kiseljaka, koprive i bulgura

ZoriZori
Guru
8982905k
Čorba od kiseljaka, koprive i bulgura
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Izobilje svežeg zelenila nam dozvoljava da improvizujemo u kuhinji i zbog toga je danas na meniju sveža čorba od kiseljaka, koprive i bulgura"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 1 šolja
  • kopriva - 1 šolja (vrhovi)
  • praziluk - 2 - 3 nežne stabljike
  • bulgur - 1/4 šolje
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • brašno - 1 kašika sa vrhom
  • bujon od povrća - 1, 5 l
  • beli luk - 2 čena
  • začini - 1 - 2 kašičice (miks mlevenih začina)
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju šerpu sipajte ulje i u njemu prvo propržite seckani praziluk, dodajte sitno iseckani kiseljak i koprivu, a nakon što se prodinstaju, dodajte brašno i bujon od povrća.

Čim provri, dodajte bulgur u čorbu.

Ostavite da ključa 15-20 minuta na smanjenoj vatri i nakon što isključite vatru dodajte sitno iseckani čen belog luka i mešavinu začina.

Čorba od koprive može se poslužiti i topla i ohlađena.

Prijatno!

Mešavina začina: korijander, kumin, tucana paprika sa semenkama, biber, sušeni đumbir, sušeni peršun.

Čorba sa kiseljakom, koprivom i bulgurom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: