Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Đuveč na Panađurski način

Đuveč na Panađurski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Đuveč na Panađurski način5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Da li znate šta se dešava kada je jedan Panađurac gladan i kod kuće ga ne čeka Đuveč na Panađurski način? Tačno tako, ustanak"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • krompir - 500 g
  • paprike - 1 velika glavica
  • luk - 1 velika glavica
  • grašak - 1 čaša /zamrznut/
  • boranija - 1 čaša /zamrznuta/
  • bamija - 1 čaša /zamrznuta/
  • paradajz - 1 tegla, sterilizovan (500 g)
  • ljute paprike - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • bujon - 3 šolje, od povrća
  • ulje - 1/4 šolja
  • so - po ukusu
  • crni biber - 1 kašičica
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso operite i naseckajte na sitne komade. Stavite u tepsiju sa malo ulja i zapecite u prethodno zagrejanoj rerni. Ogulite krompir, šargarepu i luk i naseckajte na krupne kockice.

Dodajte ih u meso. Sve pecite otprilike 20 minuta. S vremena na vreme mešajte. Zagrejte na ringli glineni đuveč.

Sipajte zapečeno meso, luk, krompir i šargarepu iz tepsije u zagrejani đuveč. Nasecite paprike na trake i dodajte ih u đuveč. Operite bamiju, boraniju i grašak i takođe dodajte u đuveč.

Zalijte bujonom od povrća i ostalim uljem. Poklopite poklopcem i pecite otprilike 50 minuta u dobro zagrejanoj rerni.

Na kraju dodajte sterilizovani paradajz, so i crni biber po ukusu i sitno naseckane ljute papričice. Vratite u rernu i pecite dok ne bude gotovo. Gotovo jelo pospite listovima svežeg peršuna.

Servirajte vruće sa flašom crvenog vina.

Đuveč na Panađurski način je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: