Način pripreme
Tikvica se dobro opere. Izrenda se u veliku posudu. Posipa se solju i ostavlja se sa strane dok spremamo bešamel.
U tiganj sa neizgrebanim premazom se stavlja maslac da se zagreje. Dodaje se brašno da se zagreje.
Postepeno se dodaje sveže mleko tako što se neprestano meša metalnom žicom za mućenje da se ne pretvori u grudvice. Začinjava se solju i crnim biberom. Dobija se gust bešamel. Ostavlja se sa strane da se ohladi.
Tikvice se iscede od tečnosti. Stavljaju se u duboku posudu. U njih se izrendaju kačkavalj i šunka. Razbiju se jaja tako što se odvajaju belanca i žumanca.
Belanca se stavljaju u posudu miksera, a žumanca se dodaju u bešamel. Sos se izmeša i dodaje se u tikvice. Smesa se izmeša.
Belanca se mute u sneg. Dodaju se u smesu od tikvica i pažljivo se meša.
Priprema se kalup tako što se podmazuje i posipa se prezlama. Smesa se sipa u kalup.
Sufle se peče na 180 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja.
Sufle od tikvica sa bešamelom je gotov.