Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sufle»Sufle od tikvica sa bešamelom

Sufle od tikvica sa bešamelom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Sufle od tikvica sa bešamelom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusno jelo sa tikvicama i bešamelom - letnja večera je gotova"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 velika
  • so
  • maslac - 50 g
  • brašno - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • crni biber
  • jaja - 3 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • šunka - 100 g
  • ulje
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se dobro opere. Izrenda se u veliku posudu. Posipa se solju i ostavlja se sa strane dok spremamo bešamel.

U tiganj sa neizgrebanim premazom se stavlja maslac da se zagreje. Dodaje se brašno da se zagreje.

Postepeno se dodaje sveže mleko tako što se neprestano meša metalnom žicom za mućenje da se ne pretvori u grudvice. Začinjava se solju i crnim biberom. Dobija se gust bešamel. Ostavlja se sa strane da se ohladi.

Tikvice se iscede od tečnosti. Stavljaju se u duboku posudu. U njih se izrendaju kačkavalj i šunka. Razbiju se jaja tako što se odvajaju belanca i žumanca.

Belanca se stavljaju u posudu miksera, a žumanca se dodaju u bešamel. Sos se izmeša i dodaje se u tikvice. Smesa se izmeša.

Belanca se mute u sneg. Dodaju se u smesu od tikvica i pažljivo se meša.

Priprema se kalup tako što se podmazuje i posipa se prezlama. Smesa se sipa u kalup.

Sufle se peče na 180 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja.

Sufle od tikvica sa bešamelom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: