Način pripreme
U posudu izmrvite kvasac i dodajte šećer, izmrvite kvasac u njih i mešajte dok se ne istopi. Dodajte umućena jaja, ulje i so, umesite meko testo, dodavajući u etapama prosejano brašno. Ostavite testo pokriveno streč folijom da nadođe na sat vremena.
Nadošlo testo podelite na 40 lopti - veličine jajeta. Svaku lopticu razvijte u pravougaonu koru pomoću oklagije.
U jednom kraju kore napravite 4-5 razreza traka do sredine kore. Stavite nadev koji ste izabrali (sitni sir, sir sa jajima, slatko, viršlu i drugo) u neisečeni deo i uvijte u rolat na razrezima.
Poređajte kiflice u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavite na 40 minuta da ponovo nadođe.
Pamuk kiflice namažite umućenim jajetom pomešanim sa 1 supenom kašikom ulja i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200°C, pecite otprilike 15-20 minuta dok ne postane zlatasto.
Ispečene pamuk kiflice gusenice još vruće namažite maslacem i pokrijte čistom krpom na otprilike 10 minuta.
Komentari