Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Pečene paprike sa sirom i jajima u rerni

Pečene paprike sa sirom i jajima u rerni

V kuhnyata s BeniV kuhnyata s Beni
Šef kuhinje
382186
Pečene paprike sa sirom i jajima u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Pitate se šta da skuvate danas? Šta ima lepše od ukusnih i jednostavnih punjenih paprika u rerni"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 srednje velikih paprika, Kapija (otprilike 900 g)
  • sir - 500 g
  • jaja - 5, srednje veličine
  • peršun - ½ vezice
  • paradajz - 1 veliki
  • prezle
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike sam oprala, posušila, isekla sam poklopčiće sa drškama i pažljivo sam izvadila njihov deo sa semenkama. Poklopčić sa drškama sam stavljala u već praznu papriku kako bih znala koji je čiji.

U posudu sam veoma sitno nadrobila sir, dodala sam jaja i sitno naseckani peršun i dobro sam izmešala.

Paradajz sam ogulila i naseckala na tanke kriške.

Dno i zidove tepsije dimenzija 34x26 cm sam podlazala uljem i rasporedila sam kriške paradajza.

Svaku papriku sam napunila smesom, nisam ih prepunila, posula sam sa malo prezli i stavila sam poklopčić sa drškom.

Poređala sam ih da leže tako da budu gusto jedna do druge i oštricom noža sam napravila po dva mala proreza odozgo.

U tepsiju sam dodala 60 ml mlake vode i stavila sam još malo ulja na punjene paprike.

Stavila sam ih da se peku u potpunosti zagrejanoj rerni na 190 stepeni otprilike sat vremena ili dok vidljivo nisu bile gotove, omekšale i dobile apetitnu boju.

U 45. minuti sam ih okrenula, ali možete i propustiti ovaj momenat. Važno je na kraju pečenja da se njihova ljuska lako skida.

Paprike sam servirala blago ohlađene uz salatu. Mogu da se jedu kako tople, tako i hladne.

Prijatno!

Možete da napravite i pola doze ako će ih jesti jedna ili dve osobe.

Ja sam napravila celu tepsiju, zato što želim da imam za 1-2 dana.

Paprike Dolma su takođe veoma pogodne za ovo jelo.

Pečene paprike sa sirom i jajima u rerni su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: