Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom

Sarme sa mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Sarme sa mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom
Fotografije: Doni Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Sarme sa mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom su iz našeg omiljenog retro recepata, koje redovno spremamo i jedemo sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • listovi kupusa - 12 komada (očišćeni od tvrdih delova kočnja)
  • mleveno meso - 300 g
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • kumin
  • so
  • pirinač - 1/2 šolje (200 ml zapremina)
  • ulje - 80 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • sok od kupusa
  • aleva paprika - slatka
  • ljuta aleva paprika
  • crni biber
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Začinjeno mleveno meso i pirinač opran u nekoliko voda se mešaju dok se ne dobije homogena smesa.

Oblikuju se loptice koje se uvijaju u zeleni list, ređaju se u šerpu i zalivaju se sa 50/50 soka od kupusa i vode, sipa se ulje i začinjava se navedenim začinima i ostavlja se da se sarme skuvaju.

Kada budu gotove, presipaju se u tepsiju u zagrejanu rernu da se zapeku na 15-20 minuta na 180°C.

Za to vreme u sos se dodaju 2 supene kašike brašna koje se muti u malo hladne vode i ostavlja se da ključa nekoliko minuta.

Zapečene sarmice od kupusa se poslužuju sa gotovim belim sosom.

Sarme sa mlevenim mesom i pirinčem sa belim sosom su jedan od naših omiljenih retro recepata koje redovno spremamo i jedemo sa zadovoljstvom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: