Lenji rolati od tikvica

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Lenji rolati od tikvica
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Kada želite brzo predjelo ili laganu večeru - ukusan predlog za snalažljive domaćice su ovi rolati sa tikvicama i mlevenim mesom"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • mleveno meso - 600 g
  • ulje - 2 kašike
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • paradajz pire - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice treba tanko iseći po celoj dužini , možete koristiri i super secka.

Lagano posolite i ostavite tikvice nekoliko sati da se ocedi višak vode.

Crni luk sitno iseckajte, a šargarepu narendajte i stavite u posudu.

Povrću dodajte mleveno meso i paradajz pire.

Začinite crnim biberom i solju.

Uzmite kašikom deo fila, stavite na jedan kraj trake od tikvica i urolajte.

Stavite ih u pleh podmazan uljem.

Silikonskom četkicom premažite rolnice od mlevenog mesa tečnom pavlakom.

Stavite ukusne rolate od tikvica u rernu da se peku na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

Deset minuta pre nego što se lenji rolati od tikvica izvade iz rerne, pospite ih kačkavaljem i ostavite da se kačkavalj zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: