Način pripreme
Suvo grožđe potopite u 250 ml vrele vode, ostavite sa strane da nabubri.
U posudu prosejte brašno i dodajte kvasac, pa promešajte. Napravite udubljenje u brašnu i u njega stavite potopljeno suvo grožđe zajedno sa vodom, šećerom, solju i ulje i umesite mekano testo. Ostavite testo pokriveno prozirnom folijom da udvostruči zapreminu.
Od dignutog testa formirajte 12 loptica iste veličine koje rukama razvaljajte u fitilje, sakupite dva kraja fitilja i uvijte u oblik po želji.
Upleteno pecivo poređati u pleh obložen papirom za pečenje, ostaviti da odstoje 20 minuta i premazati šećernim sirupom.
Pleh stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta dok ne bude bledo roze boje.
Gotovo pecivo, još vruće, premažite šećernim sirupom.
Dajte ove slatko posno pecivo za Lazaricu dečacima i devojčicama.