Način pripreme
Pripremite tepsiju sa pokretnim prstenom.
Poređajte jedan red piškota na dno tako što ih prethodno umočite u mlaku kafu.
Poređajte piškote po zidovima prstena skidajući mali deo sa svake.
Umutite maskarpone, kiselu pavlaku /odvajajući 3 supene kašike/, slatka i med u gusti krem pomoću miksera.
Istopite želatin u hladnoj vodi i nakon što nabubri, zagrejte ga na kratko na vodenoj pari.
Dodajte želatin i ponovo izmešajte.
Rasporedite debeli sloj krema na poređane piškote.
Stavite tanak sloj slatka od borovnica.
Poređajte komadiće piškota.
Sipajt eostali deo krema i zagladite.
Istopite belu čokoladu na vodenoj pari i dodajte 3 supene kašike kisele pavlake.
Mešajte dok ne postane homogeno i ravnomerno je rasporedite.
Ohladite tortu sa piškotama na jednu noć u frižideru, nakon čega pažljivo skinite prsten.
Jednostavna torta za rođendan - Šarlota sa maskarpone sirom i belom čokoladom!