Način pripreme
Stavljamo šerpu sa vodom na ringlu da vri na jakoj vatri. Smanjujemo kada počne da vri.
Gulimo krompir, šargarepu i luk. Operemo ih. Naseckamo krompir na kockice i šargarepu, luk sitno i dodajemo ih u vodu.
Ostavljamo ih da se kuvaju, a mi za to vreme počinjemo da začinajvamo mleveno meso.
U mleveno meso za ćufte za supu dodajemo: začin za mleveno meso, crni biber, malo pikantine, ulje, koliko je potrebno da naulji i čubar.
Ostavljamo na 10 minuta sa strane, nakon toga dobro umesimo mleveno meso. Dodajemo 1 jaje u posudu i ponovo mesimo mleveno meso. Oblikujemo male loptice vlažnim rukama i odvajamo ih sa strane. Stavljamo u frižider kako bi se malo stegle.
Vraćamo se ponovo na ringlu. Proveravamo da li su se krompir, šargarepe i luk skuvali. Skidamo penu koja se stvorila i mešamo. Dodajemo pikantinu po ukusu. Otprilike kašičicu ili po Vašoj proceni (ako želite, stavite kockicu bujona umesto pikantine).
Dobro operemo pirinač i ako su ostali sastojci skuvani, dodajemo ga u klasičnu čorbu sa ćuftama.
Kada je pirinač skoro gotov, dodajemo i ćuftice. Kada je čorba sa ćuftama gotova, dodajemo prethodno umućeno jaje za hladnu zapršku u mlazu uz mešamnje i sitno naseckani peršun (po želji).
Umesto pirinča možete dodati fidu.
Prijatno sa mojom seoskom čorbom sa ćuftama, krompirom i pirinčem :)