Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfale sa vinskim sosom od pavlake

Farfale sa vinskim sosom od pavlake

Farfale sa vinskim sosom od pavlake
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Farfale sa vinskim sosom od pavlake se serviraju posute sa malo origana ili bosiljka. Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • farfale - 400 g
  • pavlaka - 400 ml
  • topljeni sir - 180 s, sa ukusom ementalera
  • koziji sir - 200 g
  • kačkvalj - 200 g
  • pečurke - 400 g, kondenzovane
  • vino - 50 ml
  • krem sir - 2 kesice po 125 g
  • origano - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • parmezan - 40 g, fino narendan
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku šerpu se sipa voda do polovine, stavlja se nekoliko kapi ulja i malo soli. Čim provri, stavlja se testenina da se kuva.

Na drugu ringlu se stavlja duboki tiganj i u njega se kapne malo ulja. Luk se seče na sitno, a beli luk - na kriške.

Kada se ulje zagreje, stavljaju se luk i beli luk da se dinstaju.

Pečurke se ocede od tečnosti i stavljaju se u tiganj. Kada se malo zaprže sipa se vino i čeka se da ispari i da u tiganju ostane samo masnoća.

Nakon toga se sipa pavlaka i dodaje se nekoliko kutlača vode u pastu.

Kačkvalj se renda na fino rende. Sir se namrvi.

U sos se dodaje kačkavalj, sir, krem sir, topljeni sir, parmezan i začini. Meša se dobro.

Čim je farfale pasta polugotova, supa se u sos bez tečnosti i ostavlja se da vri još nekoliko minuta.

Farfale sa vinskim sosom od pavlake se serviraju posute sa malo origana ili bosiljka. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: