Način pripreme
U duboku šerpu se sipa voda do polovine, stavlja se nekoliko kapi ulja i malo soli. Čim provri, stavlja se testenina da se kuva.
Na drugu ringlu se stavlja duboki tiganj i u njega se kapne malo ulja. Luk se seče na sitno, a beli luk - na kriške.
Kada se ulje zagreje, stavljaju se luk i beli luk da se dinstaju.
Pečurke se ocede od tečnosti i stavljaju se u tiganj. Kada se malo zaprže sipa se vino i čeka se da ispari i da u tiganju ostane samo masnoća.
Nakon toga se sipa pavlaka i dodaje se nekoliko kutlača vode u pastu.
Kačkvalj se renda na fino rende. Sir se namrvi.
U sos se dodaje kačkavalj, sir, krem sir, topljeni sir, parmezan i začini. Meša se dobro.
Čim je farfale pasta polugotova, supa se u sos bez tečnosti i ostavlja se da vri još nekoliko minuta.
Farfale sa vinskim sosom od pavlake se serviraju posute sa malo origana ili bosiljka. Nek vam je slatko!