Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Kukuruzni hleb sa čia semenkama

Kukuruzni hleb sa čia semenkama

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Kukuruzni hleb sa čia semenkama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
8
"Ako volite kukuruzni hleb, dodatak čia semenki će ga učiniti još primamljivijim za doručak"

Potrebni sastojci

  • jogurt - 300 ml
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • kukuruzno brašno - 250 g
  • belo brašno - 250 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • čia semenke - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je napravljen u domaćoj mini pekari Silver Crest.

Korpicu sam namazala uljem zajedno sa žicama za mućenje. Unutra sam sipala jogurt.

Dodala sam so, šećer i ulje, nakon čega sam stavila obe vrste brašna, dobro bi bilo da bude prosejano zajedno.

Na vrh sam sipala suvi kvasac i čia semenke. Podesila sam program 2 francuska hleba, srednji stepen da se prepeče i težine 1 kg i uključila sam start.

Dobro bi bilo da se kukuruzni hleb odozgo namaže s malo ulja kada se izvade žice za mućenje, tako će imati sjajniju koricu, ja to danas nisam uradila.

Kod kuće volimo kukuruzni hleb i sada sa dodatkom čia semenki nam se takođe mnogo dopada.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: