Riba orli - pohovana

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
29/11/2018
"Originalan recept za ribu orli - klasika koja će često biti prisutna na vašoj trpezi "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano265
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, file od ribe po izboru
  • sok od limuna
  • so
  • biber
  • soja sos
  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - oko 2 šolje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite riblji file na izdužene trake ili parčiće. Marinirajte ih u soku od limuna i soja sosu na oko zajedno sa začinima, 30 minuta.

Za to vreme zamešajte testo za pohovanje od mleka, jaja i oko 2 šolje brašna. Treba da se dobije gušće testo za palačinke.

Zagrejte masnoću za prženje. Svaki riblji file potapajte u poh i spuštajte da se isprži ravnomerno dok ne dobije prijatnu zlatastu boju.

Servirajte ribu orli sa garnirungom od krompira, povrća i sosa po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar