Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice sa leblebijom, spanaćem i jajetom

Ćuftice sa leblebijom, spanaćem i jajetom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4999k433
Ćuftice sa leblebijom, spanaćem i jajetom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
01/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"A mlečni sos od belog luka će ove ćuftice učiniti još ukusnijim"

Potrebni sastojci

  • spanać - svež, 1 šaka
  • leblebija - 300 g, skuvana
  • brašno od leblebije - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 vezica, svež
  • mirođija - 2 struka
  • crni biber
  • so - po ukusu
  • ulje - 1 supena kašika
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Operite skuvanu leblebiju i pomešajte je sa jajetom, crnim biberom, kuminom i solju.

Sameljite ih u blenderu dok se ne dobije gusta smesa.

Dinstajte spanać sa prstohvatom soli u dubokom tiganju sa malo masnoće.

Skinite ga sa vatre i pomešajte ga sa smesom od leblebije.

Dodajte brašno i mešajte sve sastojke zajedno.

Oblikujte ćuftice od povrća u velikoj tepsiji na papiru za pečenje.

Poprskajte ih s malo masnoće i stavite ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 30 minuta.

Ćuftice sa leblebijom, spanaćem i jajetom su veoma ukusne.

Po želji možete da ih poslužite sa mlečnim sosom od belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: