Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Krompir punjen bugarskim lukom

Krompir punjen bugarskim lukom

Krompir punjen bugarskim lukom
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Što je veći krompir, to više nadeva može da stane u njega"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada
  • pečurke - 1/2 teglice, kondenzovane
  • masline - 100 g, crne
  • kačkavalj - 50 g
  • bugarski luk - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oguli i kuva se u ključaloj posoljenoj vodi.

Nakon što se ocedi, sačeka se da se ohladi i izdubi se.

Pečurke se sitno naseckaju, a masline se očiste od koštica i sitno se seckaju.

Izdubljeni deo krompira se dodaje u nadev izrendan/usitnjen, dodaje se bugarski luk i izmeša se.

Kačkavalj se renda.

Krompir se puni nadevom, posipa se kačkavaljem, ređa se u tepsiju i peče se dok ne postane zlatast.

Na kraju se posipa bugarskim lukom i servira se.

Neka vam je slatko sa mojim krompirom punjenim bugarskim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: