Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, mleko i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Rasporedite smesu u dva dela. U jedan dodajte kakao i dobro izmešajte. Odgovarajuću tepsiju namažite maslacem.
Sipajte kakao od testa i pecite na 180 stepeni otprilike 10 minuta. Za to vreme napravite kokos krem. Stavite jedan deo mleka da provri.
U ostalom delu rastvorite brašno i šećer. Dodajte ga u ključalo mleko. Mešajte dok se ne zgusti. Dodajte kokosovo brašno i dobro izmešajte.
Izvadite koru iz rerne i sipajte krem. Na krem sipajte ostali deo testa za kolač.
Vratite nazad u rernu i dopecite kola (ja nisam merila, prosto proveravajte čačkalicom za zube).
Istopite čokoladu i maslac u mleku. Zalijte gotov kolač i ostavite da se ohladi.
Kolač sa kokos kremom i čokoladnom glazurom je veoma ukusan.