Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Bogata salata sa sočivom

Bogata salata sa sočivom

Anelia GeorgievaAnelia Georgieva
Početnik
313
Bogata salata sa sočivom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Jedan malo netradicionalniji, ali ipak mnogo ukusan način za serviranje sočiva!"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 tegla, skuvano sočivo
  • luk - 1/2 glavica (može i crveni)
  • paprike - 1 zelena
  • krastavac - 1/2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • čeri paradajz - nekoliko komada
  • peršun
  • maslinovo ulje
  • so
  • sirće - ili sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan malo netradicionalniji način za serviranje sočiva.

Ako nemate skuvano sočivo možete da ga skuvate, gotovog sočiva je količina od dve posudice.

Uveravamo vas da je mnogo brzo, ukusno i zasitno, idelano kako kao salata, tako i kao garnirung uz šnicle na roštilju.

Luk se seče na polumesece i gnječi se sa malo soli sirćeta, da bi se ubila ljutina, povrće se seče na kocke. Sjedini se dobro. U njih se dodaje sočivo, tako što se ocedi tečnost, ako je ima.

Dodaje se iseckan peršun i začinjava se solju po ukusu, maslinovim uljem i sirćetom (ili limunom).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: