Cvetna pogača

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Cvetna pogača
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Em ukusna, em lepa - eto takva treba da bude savršena pogača"

Potrebni sastojci

  • brašno - otprilike 600 g
  • kvasac - 1/2 kockice (21 g)
  • voda - 250 ml, topla
  • kiselo mleko - 150 g
  • ulje - 5 supenih kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • za nadev
  • spanać - 300 g
  • mladi luk - 2 struka
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • sir - 150 g
  • kobasica - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka mesimo meko testo. Ostavljamo da nadođe na sat i po vremena.

Dinstajte spanać i luk na malo maslaca. Ostavite da se ohladi.

Razvijte testo u pravougaonu koru. Pospite je ohlađenim nadevom, izmrvljenim sirom i istopljenim maslacem.

Rasecite je na dva dela po dužini, ali jedan deo da bude uži od drugog. Uvijte u rolat užu polovinu i isecite na komade (otprilike 2 cm).

Poređajte komade u tepsiju preklapajući ih.

Od većeg dela napravite još jedan rolat. Nasecite i njega na komade. Poređajte ih u sredinu tepsije. Nasecite kobasicu na komade i poređajte ih između rolnica.

Ostavite da nadođe, namažite jajetom i pecite pogaču na 200 stepeni na otprilike 40 minuta. S obzirom na to da su mi ostali komadi rolata, napravila sam i nekoliko pogača u kalupe za mafine.

Cvetna pogača je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: